Augustin Lazăr dezaprobă modul în care sunt modificate Legile Justiției

Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Proiectul de lege privind Statutul magistraților a fost adoptat după mai bine de 10 ore de dezbateri. O singură modificare a fost admisă, față de forma inițială.

Este vorba despre introducerea unei prevederi care obligă statul să se îndrepte pentru recuperarea prejudiciului împotriva magistratului care a săvârșit o eroare cu rea-credință sau din gravă neglijență.

Procurorul general al României a criticat cu puțin timp în urmă modul în care a fost aprobat ieri în Camera Deputaților statutul judecătorilor și procurorilor. Prezent la sediul CSM, Augustin Lazăr, a declarat că dezaprobă modul în care sunt modificate Legile Justiției.

”Eu nu aş putea caracteriza activitatea Camerei Deputaţilor, dar vă pot spune un singur lucru, modificarea legilor justiţiei în contextul în care îl vedem cu toţii în aceste condiţii improprii şi fără să avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce va bulversa în mod sigur justiţia română. Se pare că dorinţa de a pune sub control justiţia este mai puternică decât raţiune”, a declarat Augustin Lazăr.

Data votului final asupra proiectului va fi decisă în următoarea ședință a Biroului Permanent.

Lasă un răspuns