Trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai

În România urmează să fie decretate trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai, pe 14, 15 şi 16 decembrie.

Potrivit unor surse oficiale, guvernul va aproba în şedinţa de astăzi o hotărâre în acest sens. Aseară a avut loc o întâlnire la Guvern, la care au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii guvernamentale şi cei ai Casei Regale.

La întâlnire a fost discutat modul de implicare a instituţiilor statului în organizarea funeraliilor naţionale în memoria fostului suveran al României. Guvernul a anunţat și că va sprijini organizarea funeraliilor. Detaliile şi calendarul acestora vor fi stabilite cu reprezentanţii familiei regale.

După ce va ajunge în ţară, trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleş, unde drapelul a fost deja coborât în bernă. Apoi, pentru două zile, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale fostului monarh se va afla în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei din Bucureşti.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înhumarea la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, precizează un comunicat al Casei Regale

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.