The Little Vampire / Micul vampir – sunteţi gata să zburaţi?

sursa: www.cinemagia.ro

Animaţia „Micul vampir”, regizată de Richard Claus şi Karsten Kiilerich este bazată pe personajele cărţilor bestseller scrise de Angela Sommer-Bodenburg şi ne poartă în lumea umanizată şi caricaturizată a vampirilor. Tocmai de aceea personajul titular este un vampir în vârstă de numai 13 ani, Rudolph, la a cărui aniversare începe toată povestea.

Micul vampir este un rebel curios, care nu vrea să respecte eticheta de sărbătoare şi nici avertismentele tatălui legate de lumea oamenilor. Dar cel ce o dă în bară este fratele său, care, hotărât să se folosească de colţii săi, este rănit de către notoriul vânător de vampiri Rookery, ceea ce stârneşte

sursa: www.cinemagia.ro

alerta în întregul clan adunat la petrecere. Obligat să fugă, Rudolph ajunge într-un han-castel, înconjurat de pădure şi cu un cimitir în apropiere, al cărui proprietari, doi bunicuţi rotofei având coliere de  usturoi la gât, îl închiriază familiei lui Tony, un băiat tot de 13 ani, muritor fascinat de castele vechi cu criptele lor, cimitire şi vampirii cu puteri magice care-şi fac veacul prin astfel de locuri, unde întunericul pare a fi la el acasă.

sursa: www.cinemagia.ro

Tony îl va ajuta pe Rudolph în aventura, plină atât de acţiune cât şi de umor, în care vor porni pentru a-l învinge pe orgoliosul Rookery şi tânărul inventator ce-l însoţeşte (mai mult sau mai puţin voluntar) şi pentru a salva vampirii, devenind, astfel, cei mai buni prieteni. Sora lui Rudolph şi-ar dori chiar mai mult decât prietenia băiatului muritor. Această aventură, în care se zboară mult – Tony fiind tras de mână sau purtat de o vacă… vampir prin aer – ne duce până în Transilvania, căci nu se putea să nu fie adusă în povestea taman ţara lui Dracula.

sursa: www.cinemagia.ro

Tocmai faptul că mare parte din acţiune se desfăşoară în aer face ca tehnica 3D să fie suficient de bine folosită în animaţia „Micul vampir”, ce rulează încă la noi doar într-o relativ reuşită variantă dublată la Movieplex Cinema şi la Cinema City Sun Plaza, film în care umorul de situaţie abundă iar acţiunea nu te lasă să te plictiseşti o clipă, chiar şi ca adult. Mulţimea de personaje-vampir cu personalitate transformă salvarea lor într-un efort colectiv, chiar de familie, ceea ce prilejuieşte şi conflicte interne, legate de autoritate şi loialitate, dar şi de evoluţie şi adaptare la noile realităţi.

sursa: www.cinemagia.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.