Şoferii vor primi procesele verbale cu amenzi şi în format electronic

Şoferii vor primi procesele verbale cu amenzi şi în format electronic.

Poliţia Rutieră cumpără peste 3.500 de tablete pentru verificarea datelor despre conducătorii auto pe sisteme mobile.

Conform celor spuse de chestorul Florentin Brăcea, directorul Poliției Rutiere din România, tabletele vor fi conectate la baza de date naţională, pentru că sunt întârzieri de câteva zile de la data aplicării amenzii până când informaţia se introduce în sistem.

”În prezent, odată cu întocmirea unui proces verbal, el se duce către baza de date, poate dura două, trei, cinci zile, urmând ca acolo să se implementeze în sistemul informatic. Ce ne dorim cu aceste sisteme? Vom face online, în timp real, un sistem integral, dar trebuie doar să venim şi cu aceste device-uri, să le cuplăm la sistem. Procesul /…/ de constatare a contravenţiei va pleca electronic către sistemul naţional de evidenţă, dar, în paralel, se clarifică cu semnătura electronică şi cu toate celelalte aspecte. La faţa locului se va printa şi un proces verbal, care va fi înmânat cetăţeanului”, a declarat Florentin Brăcea.

Aproximativ 90% dintre contestaţiile depuse de şoferi sunt pentru amenzi cu reţinerea permisului de circulaţie, pentru că plângerea depusă suspendă executarea sancţiunii până la o decizie definitivă a instanţei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.