Arbitrajul video se va implementa în Liga 1!

Sursa foto: www.prosport.ro

Reprezentanții cluburilor în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste s-au pronunțat în favoarea acestei măsuri cu 13 voturi pentru și o abținere.

Potrivit președintelui Gino Iorgulescu, arbitrajul video va fi introdus din următorul sezon al Ligii 1 dar ar putea fi testat, dacă forul va găsi finanțarea necesară, și la cele mai importante meciuri din play-off.

”Cu 13 voturi pentru și o abținere, s-a hotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga 1, din sezonul 2018-2019. Însă, dacă vom găsi finanțarea necesară, atunci ne dorim ca acest arbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon, Vom alege un singur meci pentru a vedea cum funcționează”, a precizat Gino Iorgulescu, președintele LPF, într-o conferință de presă.

Sursa foto: www.europafm.ro

Costurile necesare implementării sistemului ar fi de 6-700.000 de euro dar ar putea ajunge și o la sumă mult mai mare, de 1.5 milioane de euro, a mai spus Gino Iorgulescu.

”Estimativ, în funcție de aparatură, de costuri de arbitraj, pentru că apar doi arbitri în plus și doi operatori, și după ce ne-am consultat cu niște specialiști de la noi am ieșit la 600.000 de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioane de euro! Acum, noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Arbitrajul video este folosit deja în Italia, Germania sau Olanda.

Lasă un răspuns