Leonard-Dumitru Cobzariu, locul 18 la Campionatele Mondiale de Haltere!

Sursa foto: Federația Română de Haltere

Sportivul iranian Sohrab Moradi a stabilit două noi recorduri mondiale la cat. 94 kg, duminică, la Campionatele Mondiale de Haltere de la Anaheim (California), unde a cucerit trei medalii de aur, în timp ce românul Leonard-Dumitru Cobzariu a ocupat locul 18.

Moradi, campion olimpic în 2016, la Rio de Janeiro, a ameliorat cu un kg cea mai bună performanță mondială la stilul aruncat, câștigând aurul cu 233 kg. Vechea performanță aparținea polonezului Szymon Kolecki (232 kg). Pe locul secund s-a clasat un qatarian, Fares Ibrahim E. H. Elbakh, cu 220 puncte, bronzul revenind altui iranian, Seyedayoob Mousavijarahi, cu 214 kg. Cobzariu s-a clasat pe 18, cu 180 kg, după ce a ratat două tentative.

Sursa foto: www.agerpres.ro

Moradi a stabilit un nou record și la total, cu 417 kg, cu patru kilograme mai mult decât vechea performanță, care îi aparținea. Argintul i-a revenit lituanianului Aurimas Didzbalis, 388 kg, iar bronzul a fost cucerit de Mousavijarahi, 385 kg. Cobzariu s-a clasat pe 18, cu 330 kg.

La aruncat, Moradi s-a impus cu 184 kg, devansându-i pe uzbekul Farkhodbek Sobirov, 183 kg, și pe Didzbalis, 176 kg. Cobzariu a terminat pe locul 18, cu 150 kg (două încercări ratate).

România a participat la Mondialele de la Anaheim cu șase sportivi, cucerind trei medalii de aur, prin Loredana Toma (cat. 63 kg), și una de bronz, prin Dumitru Captari (cat. 77 kg), la stilul smuls.

Lasă un răspuns