Guma de mestecat ce vindecă paradontoza

O studentă din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk a inventat o gumă de mestecat benefică persoanelor care suferă de parodontoză. Potrivit presei locale, invenţia tinerei Marta se bazează pe miere şi are efect bactericid.

„Pentru a prepara această gumă de mestecat, folosesc miere caramelizată, ceară, polen, păstură și propolis, însă principalul secret al efectului care vindecă parodontoza este mierea caramelizată” – a explicat tânăra, adăugând că a studiat timp de un an proprietățile mierii respective.

„Cel mai dificil lucru a fost să fac în aşa fel încât produsul să poată fi masticabil, pentru că doar aşa poate va avea efect terapeutic” – a adăugat studenta.

Aceasta menţionează că guma trebuie mestecată timp de 10-15 minute, timp în care substanțele active acţionează în cavitatea bucală. Potrivit Martei, spre deosebire de guma de mestecat obişnuită, cea inventată de ea poate fi înghiţită, deoarece nu există niciun pericol pentru sănătate.

Invenţia studentei a fost studiată de consilierul științific Serhi Kurta, care a confirmat că, potrivit concluziilor tuturor specialiștilor, această gumă de mestecat chiar este vindecătoare, fiind testată în acest sens pe zece pacienţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.