UPDATE: Protestatarii se adună din nou în Piaţa Victoriei

UPDATE 15.30: Firma care se ocupă de organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei a venit să strângă schelele pe care trebuia să se ridice scena.
Toate echipamentele au fost încărcate în niște dube.

UPDATE 14.15: Protestatarii au început să demonteze schelele de la târg.

UPDATE 13.35: În Piaţa Victoriei mai sunt aproximativ 30 de persoane. Muncitorii au oprit, pentru moment, lucrările de amenajare a târgului.

UPDATE 12.15: Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii în faţa Guvernului. Unii dintre manifestanţi au fost ridicaţi de forţele de ordine.

Mai mulţi protestatari s-au strâns, astăzi, în Piaţa Victoriei, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun.

Acesta va fi organizat de Primăria Capitalei în perioada 5-17 decembrie.

Angajaţii Municipalităţii au pus garduri care împrejmuiesc piaţa şi utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuţelor de Crăciun.

Protestatarii susţin că Primăria vrea să le ocupe piaţa, locul în care îşi manifestă dezaprobarea faţă de măsurile Guvernului.

Mai multe forţe de ordine au fost mobilizate la faţa locului.

Potrivit Primăriei Capitalei, Piaţa Victoriei a fost aleasă pentru că celelalte zone sunt ocupate de alte târguri sau evenimente specifice sărbătorilor de iarnă.

Municipalitatea susţine că evenimentul cultural dedicat copiilor va fi organizat în urma unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Capitalei.

Premierul Mihai Tudose a declarat, acum câteva zile, că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze.

Edilul şef, Gabriela Firea, a spus că nu vrea să comenteze afirmaţiile premierului.

Câteva sute de persoane s-au adunat din nou aseară, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.