Paul Cojocaru, fondator al terapiei 3C pentru copiii cu autism!

Sursa foto: www.romaniadenota10.ro

La ”România de nota 10” îl cunoaștem pe Paul Cojocaru din Constanța, cel care a inițiat o terapie specială, prin mișcare, pentru recuperarea copiilor cu autism.

Paul Cojocaru este antrenor de arte marțiale și a dezvoltat , de-a lungul ultimilor ani, această modalitate de terapie, la orele de sport, învățând odată cu cei mici. Numele său, de ”terapie 3C” vine de la ”conștientizare”, ”coordonare” și ”concentrare”, cele trei coordonate ale metodei sale de recuperare care a trecut de mult granițele României.

Sursa foto: www.romaniadenota10.ro

Terapia 3C pentru copiii cu autism este o metodă inovativă care pornește de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există în stare latentă potențialul unui copil normal. Obiectivul terapiei 3C este acela ca un copil autist să devină cât mai mult independent din punct de vedere psihomotric astfel încât să nu mai fie asistat permanent.

Paul Cojocaru susține în întreaga țară nu doar ore de recuperare pentru copiii cu autism dar și cursuri de specializare pentru toți cei care vor să se inițieze într-o astfel de terapie .

Întregul interviu și fotografii pot fi văzute pe site-ul romaniadenota10.ro.

Lasă un răspuns