Activitatea laboratorului antidoping de la București a fost suspendată provizoriu!

analize medicale,sanatate

Laboratorul antidoping de la București a fost suspendat provizoriu, din cauza unei neconformități, a anunțat, joi, Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA).

”Suspendarea a început de miercuri și interzice laboratorului de la București să desfășoare orice activități antidoping, inclusiv analiza probelor de urină și sânge”, a precizat forul mondial.

Sancțiunea va fi menținută pe durata procedurilor disciplinare care vor fi efectuate de către o comisie independentă, care va face o recomandare către președintele Comitetului Executiv al agenției mondiale cu privire la acreditarea laboratorului.

Pe durata suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator vor trebui trimise la alte laboratoare acreditate, pentru ”a asigura analize de calitate și a păstra astfel” încrederea sportivilor în acest proces și în sistemul antidoping.

Laboratorul de la București este al cincilea laborator suspendat de Agenția Mondială Antidoping după cele de la Bogota, Ciudad de Mexico, Lisabona și Paris, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.