UPDATE: Incendiu la o clădire din Germania unde erau cazați și români

www.wall-street.ro

Update 21:15– Conform datelor obținute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate.

În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

Cercetările cu privire la acest caz sunt efectuate de către Poliția din orașul Dortmund. Reprezentanții oficiului consular de la Bonn sunt în legătură cu anchetatorii germani.

———

Incediu la o clădire din localitatea Bergkamen, lângă Dortmund, unde erau cazate peste 40 de persoane, dintre care 33 de români.

Conform MAE, 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate ca urmare a intoxicației cu fum. Dintre acestea, 7 sunt în stare gravă, dar nu le este pusă viața în pericol.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime”, se arată într-un cumunicat al MAE.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Potrivit presei germane, focul a fost pus intenţionat.

Ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.