VIDEO: Vezi ce premieră va avea loc în homeopatia românească!

Filmul ,,Doar o picătură’’ prezintă povestea controversei referitoare la homeopatie şi va rula în 14 oraşe din România simultan, în 8 decembrie 2017 la ora 18.00: Brasov, Bucuresti, Bucuresti – Facultatea de Farmacie, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Radauti, Rm Valcea, Roman, Sibiu, Tg Mures si Timisoara.

Filmul va fi urmat de o scurtă conferință avându-i ca invitați pe:
• Dr. Rajan Sankaran, Fondatorul Academiei de Studii Avansate în Homeopatie „The Other Song” – Mumbai, India – online
• Prof. Dr. Mihaela Gheorghiu, UMF „Carol Davila”, Catedra de Fiziopatologie si Imunologie
• Prof. Dr. Pavel Chirilă, fondator şi medic primar al Centrului Medical Naturalia, doctor în ştiinţe medicale și membru al Institutului Boiron – Lyon
• Dr. Manish Bhatia, Fondatorul celui mai mare portal de homeopatie din lume – Hpathy
• Dr. Gențiana Ciubuc, Fondatoarea Filialei din România a Academiei de Studii Avansate în Homeopatie „The Other Song” – Mumbai, India

Homeopatia este o formă specifică de medicină care utilizează doze infinitezimale din substanţe foarte diluate ce stimulează corpul să se vindece singur.

Pentru multă lume, homeopatia pare neplauzibilă. Aceştia se tem ca ar fi doar un efect placebo sau, mai rău, o formă de înşelăciune sau şarlatanie.

Totuşi, homeopatia are o istorie de peste 200 de ani şi este folosită de milioane de oameni din toată lumea. Filmul explorează această controversă, risipeşte miturile şi concepţiile greşite şi îşi pune întrebarea dacă homeopatiei i s-a dat o şansă corectă sau nu.

Filmul „Doar o picătură” analizează argumentele pro şi contra homeopatiei, respectiv miturile şi concepţiile greşite referitoare la folosirea acesteia. El va inspira publicul, atât susţinători cât şi sceptici, să pună întrebări şi să aibă o discuţie deschisă şi sinceră cu privire la acest sistem de medicină. În final, „Doar o picătură” pune în discuţie mentalitatea excluzivă actuală din medicina modernă şi ar putea modifica în mod radical modul în care privim boala, sănătatea şi vindecarea.

DESPRE PRODUCATORUL FILMULUI: REGIZORUL/PRODUCATORUL Laurel Chiten (Blind Dog Films) critica si influenteaza problemele sociale de peste 25 de ani. Filmele ei remarcabile au fost proiectate in cadrul festivalelor de film din lumea intreaga; la universitati si scoli de medicina; au castigat numeroase premii; au primit o nominalizare Emmy si au fost transmise in cadrul seriei nationale PBS Emmy, Independent Lens, si POV. Filmele sale anterioare i-au adus recunoasterea si respectul medicilor, cercetatorilor si institutiilor cum ar fi Harvard Medical School, UCLA, MIT si Harvard University

[Printre filmele ei se numara: Twisted (©2006) Touched (©2003 ) The Jew in the Lotus (©1998) Twitch and Shout (© 1994) nominalizat la Emmy. Reconnected (© 2011), My Travels with Oliver (© 2016) Intentia activitatii sale este sa intretina publicul si sa il si educe in acelasi timp.

Poate ca filmul „Doar o picatura” nu va pune capat controversei, insa va ajuta un numar mai mare de oameni sa gaseasca o solutie pentru mai multe afectiuni cronice decat poate trata medicina moderna. „Doar o picatura” merita sa fie vizionat pe scara larga intr-o perioada in care exista o nevoie tot mai mare de solutii mai bune pentru ingrijirea sanatatii. – The Optimist Daily

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.