Pofta de dulce combătută prin alimente sănătoase!

Sursa foto: www.fitbody.ro

Un consum de dulciuri duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, care la rândul său duce la o poftă mai mare pentru carbohidrați şi alimente zaharoase. Există, totuși, câteva alimente ce reduc pofta de dulce fără a afecta negativ sănătatea.

Merele: Sunt probabil cele mai bune fructe dacă doriţi să vă satisfaceţi pofta de dulciuri. Coaja merelor nu trebuie înlăturată atunci când acestea sunt consumate, deoarece este plină de fibre şi de vitamine prin care creşte senzaţia de saţietate şi, prin urmare, reduce apetitul.

Roşiile: Conţin vitaminele A, C, E şi în betacaroten, substanţe nutritive importante pentru un organism sănătos. Totodată, sunt bogate în licopen, care protejează împotriva canceruluişi a altor boli grave. Roşiile sunt deosebit de eficiente în combaterea poftelor alimentare, deoarece conţin niveluri ridicate de triptofan. În organism, triptofanul este transformat în serotonină, cunoscută şi ca hormonul fericirii. De asemenea, tomatele sunt bogate în crom, un mineral care reduce dorinţele pentru dulciuri şi alte delicatese şi reglează nivelurile de colesterol şi zahăr din sânge.

Sursa foto: www.petitchef.ro

Cartofii dulci: Sunt printre cele mai nutritive legume. Acestea conţin vitamine şi minerale importante, precum vitamina B6, potasiu şi fier şi o mare cantitate de fibre. Aceștia menţin un sistem imunitar sănătos şi reduc riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, ajută împotriva poftelor pentru dulciuri şi oferă organismului în plus de vitamina B6, vitaminele A, C şi E. Nutrieţii dulci din aceste legume apără organismul împotriva bolilor de inimă şi a cancerului şi atenuează probemele digestive. De asemenea, conţinutul bogat în carbohidranţi oferă o saţietate de lungă durată.

Scorţişoara: Este un condiment excelent, potrivit atât pentru felurile de mâncare dulci, cât şi pentru cele sărate. Cu un conţinut bogat în antioxidanţi şi cu proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene, scorţişoara reduce pofta de dulciuri şi ajută la pierderea în greutate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.