Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 30 noiembrie

CINEMA

* Animateca Filmului Românesc se încheie la Cinemateca Union, cu o proiecţie In memoriam Ion Popescu Gopo, de la ora 19:00, a două filme realizate de acest cineast: scurtmetrajul „Tu” din 1983 şi ultimul său lungmetraj „Maria Mirabela în Tranzistoria” (România-URSS, 1989), feerie muzical-coregrafică cu secvenţe de animaţie, cu: Ioana Moraru, Adriana Crucinschi, Oana Pellea, Horaţiu Mălăele, Stela Popescu.

* La Cinemateca Eforie, tot de la ora 19:00 rulează drama „Taxi Driver / Şoferul de taxi” în regia lui Martin Scorsese (de la a cărui naştere s-au împlinit 75 de ani pe 17 noiembrie), având în distribuţie pe: Robert De Niro, Jodie Foster (de la a cărei naştere s-au împlinit 55 de ani pe 19 noiembrie), Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Peter Boyle, Albert Brooks.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:00 are loc încă o proiecţie cu drama maghiară „1945” realizată de Ferenc Török după o nuvelă de Szántó T. Gábor, cu: Péter Rudolf, Bence Tasnádi, Tamás Szabó Kimmel, Dóra Sztarenki, Ági Szirtes. Povestea se petrece în timpul ocupaţiei sovietice într-un sat în care sătenii se pregătesc de nunta fiului notarului, însă reapare şi fostul logodnic al miresei, fost prizonier de război şi în doar câteva ore totul se va schimba ieşind la iveală secrete, păcate, dragoste, trădare, ce duc la judecată, confruntare…

MUZICĂ

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe un concert cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini dirijat de Marcello Mottadelli cu participarea extraordinară a tenorului Teodor Ilincăi în rolul Mario Cavaradossi, alături de Iano Tamar din Georgia în rolul titular.

* De la ora 20:30, Control Club îşi deschide uşile pentru concertul byron ce marchează 11 ani de existenţă a formaţiei şi are ca invitată trupa Dimitri’s Bats.

* În Clubul Ţăranului, de la ora 21.00 are loc un concert Marius Mihalache & Balkanic Project: „Săftiţa”.

* Tot de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol începe Funkoteca: Double Trouble cu 2 DJ la butoane şi platane: Cosmin (Funky Citizens) şi Dash (On The Vibe Side).

* Trupa Jukebox revine, de la ora 22:00, în Hard Rock Cafe pentru concertul deja tradiţional de Sfântul Andrei. De anul acesta, noua solistă este filipineza Bella Santiago, o prezenţă ce nu poate trece neobservată cu o voce excepţională şi o apariţie exotică.

* Dan Ciotoi & formaţia Generic, împreună cu trupa Odeon, reîntregesc lanţul de iubire în cadrul unui dublu concert pentru nostalgici, ce are loc de la ora 22:45 în Berăria H.

* The Mono Jacks susţine un concert la JamStage, începând cu ora 23:00.

SPECTACOL

La sala George Constantin a Teatrului Nottara, în cadrul seriei de spectacole sub genericul „100 de ani împreună”, ce marchează deschiderea Centenarului Marii Uniri, azi de la ora 19:00 puteţi urmări „Trilogia Moldovei” de Barbu Ştefănescu Delavrancea. Alcătuită din „Apus de soare” (1909), „Viforul” (1910) şi „Luceafărul” (1910), prin care aceasta reînvie istoria Moldovei din prima jumătate a secolului al XVI-lea, prin figurile domnitorilor Ştefan cel Mare, Ştefăniţă şi Petru Rareş. Sursele sale de inspiraţie sunt „Letopiseţul Ţării Moldovei” de Grigore Ureche şi „O samă de cuvinte” de Ion Neculce, dar şi documente publicate de Bogdan Petriceicu Haşdeu în Arhiva istorică a României. Spectacolul regizat de Alexandru Mâzgăreanu comprimă la 1 oră cele trei piese de teatru. În distribuţie: Şerban Gomoi, Alexandru Suciu, Vlad Bălan, Sorina Ştefănescu, Theodora Sandu, Ştefan Pavel, Flavius Călin, Ionuţ Niculae şi Bogdan Costea.

CARTE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduieşte, de la ora 17:00, la sediul din Calea Griviţei nr. 64 – 66 cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor APLER – Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România.

* La Premium Events Ballroom (Str. Logofătul Tăutu nr. 64) de la ora 19:00 are loc evenimentul de lansare a volumului „Balkan Story” de Vasile Mincu, organizat de Fundaţia Vouă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.