UPDATE: Atenționare de călătorie în Bulgaria

Foto: thenextweb.com

UPDATE: Institutul National de Meteorologie și Hidrologie local a emis, pentru următoarele 24 de ore, cod portocaliu pentru căderi însemnate de precipitații sub formă de ploi, în mai multe regiuni printre care Sofia, Pernik, Blagoevgrad și Smolyan. Din cauza ploilor, topirea zăpezii se va produce în mod rapid.

De asemenea, a fost emis și cod galben pentru vânt puternic în regiunile Haskovo, Yambol, Sliven, Burgas, Varna si Dobrich.

………………………

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească prin Bulgaria că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis cod galben pentru vânt puternic pentru următoarele 24 ore, în 26 din cele 28 de regiuni ale țării.

Atenționarea este valabilă pentru Montana, Vratsa, Ruse, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Targovishte, Dobrich, Varna, Burgas, Stara Zagora, Yambol, Pazardzhik, Smolyan, Kardzhali, Haskovo, Plovdiv, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Sliven, Shumen, Silistra, Razgrad și Lovech.

Cetățenilor români li se recomandă să urmărească cu atenție situația din zonele respective prin intermediul site-ului MAE român sau al misiunii diplomatice a României de la Sofia.

Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control/ poliție aflate la fața locului.

Informații suplimentare despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obține din aplicația gratuită _LIMA_ (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” — www.api.bg și non-stop la numărul de telefon 070013020.

În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.