WTA, schimbări în regulament pentru 2018

WTA a pregătit o serie de schimbări în regulament pentru 2018. Modificările vor intra în vigoare încă de la primul turneu al anului, cel de la Shenzhen. În competitie va intra si Simona Halep.

În primul rând, wild-card-urile vor putea fi acordate de organizatorii turneelor de categorie Premier și Premier 5 oricărei jucătoare, fără a fi obligați să păstreze unul pentru cele din top 20 WTA, ca până acum. În afara competițiilor Premier Mandatory, vor putea beneficia de această modificare jucătoare cu nume importante, cum ar fi Serena Williams, Maria Sharapova sau Victoria Azarenka.

Din 2018, jucătoarele vor avea limită de timp pentru a servi. Dacă nu o vor face după primul avertisment, vor pierde primul serviciu. Între puncte, jucătoarele vor avea 20 de secunde la dispoziție.

Jucătoarele care părăseau circuitul pentru a naște erau obligate, până acum, să revină pe teren în decurs de un an de când intrau în pauză. Din 2018 o pot face oricând, așa cum era cazul până acum pentru cele care sunt forțate să ia repaus din cauza unor accidentări sau perioade de recuperare.

De asemenea antrenorii vor fi obligați să își deschidă microfoanele în timpul intervențiilor pe teren. Noutatea este introducerea unei pedepse pentru cei care nu o fac.

Turneul de la Shenzhen se desfasoara intre 1 si 7 decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.