Grigore Leșe dă startul la colinde!

Sursa foto: Adevarul

Grigore Leșe împreună cu Cete de Colindători din mai multe zone ale țării va da startul colindatului printr-un concert extraordinar care va pătrunde în sufletele celor prezenți pentru a le primeni pentru marea sărbătoare a Crăciunului.

Cunoscutul interpret de muzică tradițională prezintă, luni, 4 decembrie, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L.Caragiale” din București, Concertul Extraordinar de Sărbători, “Așteptând Crăciunul”, începând cu ora 19:00.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă sau religie. Colindul vestește Nașterea Domnului. Colindătorii sunt profeții noului an, prin care comunitatea este inițiată în starea spirituală, magică a sărbătorii. În credința țăranilor români, se credea că ocolirea unei gospodării sau descolindatul atrag cele mai negre nenorociri asupra gazdelor.

Concertul lui Grigore Leşe descrie într-un mod original, incitant prin simplitate, spectacolul vieţii, înaintea acestei sărbători.

La un spectacol semnat de Grigore Leşe e bine să nu ai aşteptări, ci să poţi fi pregătit să primeşti totul. Deși pregătit în fiecare an, concertul de sărbători al lui Grigore Leșe nu este niciodată la fel. Leşe este un căutător, o personalitate care spune mereu ceva despre oameni și viață, despre sat și părinți, despre credință și speranță, într-un fel unic și inimitabil. Un interpret care simte profund tot ceea ce se întâmplă în jur, nu poate fi niciodată la fel. Cu atât mai puțin spectacolele sale.

Sursa foto: Biz Brasov

Leşe vine cu un mesaj atât de puternic încât reușește să refacă în oameni legătura cu ancestralul, cu cântecul adevărat, cu obiceiurile străvechi. Te face să vrei să horeşti, să corinzi, să simți că e sărbătoare, să te smerești și să cauți valoarea, adevărul, chiar dacă nu este tocmai la îndemână. Leșe cultivă și întreține comunicarea la nivel de suflet… Mereu în concertele sale este prezentă vraja, magia Crăciunului, care nu trebuie să dispară niciodată.

În preajma sărbătorilor de iarnă, Grigore Leșe e și în 2017, pe nesimțite, prin cântecul și poveștile sale, în această stare de grație a sărbătorii Nașterii Mântuitoului.

Pentru spectacol vor fi alese colinde din toate categoriile: colind despre facerea lumii, colind de ogrăzi, colind de cântec, colind de apocrife, cântece de stea, mulțămituri.

După concert, spectatorii vor fi așteptați în foaierul Sălii Studio, pentru autografe.
Vor fi expuse acolo cărțile lui Grigore Leșe ”Acum știu cine sunt” și ”Horea în grumaz. Înger păzitor și ispită” și câteva dintre DVD-urile din discografia artistului, special alese pentru a le aduce acasă oamenilor, muzica de suflet a maestrului Grigore Leșe, descoperită în satele românești. Colindătorii din țară vor aduce și ei obiceiurile străvechi pe scena Teatrului Național.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București și on-line, pe www.tnb.ro și www.mystage.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.