Lucruri despre care nu se vorbeste

Obosit sa tot asist la certurile televizate din Romania ma uit la jurnalul televiziunii France 2 de la ora 20 : in Berlin, un cetatean casatorit, german 100%, dar aflat in somaj de 12 ani si care traieste din alocatia minima oferita de stat este nevoit sa fie si cersetor ca sa poata supravietui, el si sotia lui, pentru ca alocatia minima, evident, nu ajunge.

Ca si cum asta nu ar fi un ghinion destul de mare, intr-o zi in care cetateanul respectiv statea pe strada avand in fata cescuta in care trecatorii milosi sa-i puna, eventual, cativa banuti a fost recunoscut de unul din functionarii de la agentia care se ocupa cu acordarea  alocatiei minime.

Rezultatul : functionarul constiincios si-a avertizat sefii ca domnul X, care beneficiaza de generozitatea statului, are…. surse de venit nedeclarate.

Imediat masinaria birocratica germana, eficienta, s-a pus in miscare si, ca o prima decizie, amaratului i s-a taiat jumatate din alocatia pe luna respectiva, cu amenintarea ca alocatia ii va fi taiata total daca nu va declara la fisc veniturile din cersetorie, ca sa fie …..impozitate.

Net, categoric, fara discutii si fara nicio portita legala de a contesta decizia administratiei.

O alta fata a economiei de piata in cea mai bogata tara din Europa.

Lasă un răspuns