Polonia și România – asemănări și deosebiri

Polonia si Romania sunt cele mai mari tari membre ale Uniunii Europene din Europa Centrala si de Est. Avand nivel de dezvoltare economica asemanator si confruntate cu aceleasi probleme in adaptarea societatii civile si a clasei politice la rigorile economiei de piata, este normal ca cele doua tari sa colaboreze in sanul institutiilor europene, sa aiba puncte de vedere asemanatoare in multe chelstiuni de pe agenda europeana si sa sustina chiar pozitii identice in alte chestiuni.

In acelasi timp, Romania si Polonia sunt la fel de interesate sa dezvolte relatiile bilaterale, in primul rand cele economice, si sa profite de ocaziile care sunt oferite de statutul de tari comunitare.
Care este situatia relatiilor romano-poloneze in 2017, cum poate Romania sa invete din experienta Poloniei, dar si care sunt domeniile in care pozitiile celor doua tari difera, despre toate acestea vorbeste Excelenta Sa dl. Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei la Bucuresti, invitatul lui Rasvan Roceanu la Intalnirile Capitale din aceasta seara de la 20.30, pe 98,3 FM si online, pe bucurestifm.ro!

Vezi aici arhiva emisiunii Întâlniri Capitale

Lasă un răspuns