Gaudeamus 2017 a ajuns la final!

Se spune că toate lucrurile bune ajung la un final. Acest lucru este valabil și pentru târgul Gaudeamus din acest an.

În aceste zile, vizitatorii, de la copii până la adulți, au avut o gamă largă de cărți din care să-și aleagă, de la cele de colorat până la romanele unor autori consacrați.

Lansările de carte au fost și ele prezente, chiar fiind atât de numeroase încât trebuia să alegi la care să ajungi. Aici au intervenit preferințele în materie de literatură.

Desigur, nu au lipsit expozanții cu invențiile lor, ori stand-urile cu ceai și cafea pentru o pauză scurtă.

Copiii nu au fost uitați, astfel că aceștia au avut parte de diferite activități interactive organizate la diferite edituri. Aceștia au putut să învețe engleza într-o manieră relaxată, au cântat, s-au jucat, au pictat, iar la final au plecat cu cartea mult dorită.

Ca în fiecare an, la Gaudeamus nu au lipsit concursurile, iar București FM a fost responsabil de distracție.

De la competiția ”Cărți pe cap” unde trebuia să mergi cu minim cinci cărți fără să le scapi, până la concursul de mixaj în care trebuia să recunoști 2 melodii din 3, echipa BFM s-a distrat și i-a încurajat pe participanți.

Tot în cadrul târgului, BFM a lansat volumul 7 din Povestea Trecătorilor – Eu Aleg România ” 100 de povești de aur ale sportului românesc”, iar Ivan Patzaichin, prezent la acest eveniment a mărturisit de ce a ales România și încă o alege.

De asemenea, în cadrul târgului Gaudeamus, liceenii au putut luat parte la un atelier de proză scurtă pentru a înțelege mai bine cum trebuie să-și construiască povestea pentru concursul ”Proza scurtă merită mai mult”, organizat de BFM.

Astăzi, câștigătorii concursului ”9 scriitori din noua generație” au fost așteptați la stand-ul București FM pentru revendicarea premiilor.

Cei ce nu au putut ajunge zilele acestea la Gaudeamus, mai au timp astăzi să se bucure de lumea cărților.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.