Polițiștii locali din sectorul 4 îi învață pe copii cum să se ferească de dulciurile care îi pot îmbolnăvi

Poliţiştii locali din sectorul 4 îi vor învăţa pe copii cum să se ferească de dulciurile sau de sucurile expirate care îi pot îmbolnăvi, în cadrul unei campanii ce va avea loc în toate şcolile din sector.

Campania de conştientizare cu privire la importanţa cunoaşterii citirii termenelor de valabilitate la produsele consumate va avea loc în perioada 24 noiembrie – 22 decembrie a.c..

Astfel, timp de o lună de zile, politişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 împreună cu reprezentanţi ai InfoCons – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor vor merge în şcolile şi liceele din sectorul 4, pentru a-i învăţa pe copii cum să citească în mod corect informaţiile de pe etichetele produselor pe care le consumă la şcoală dar şi în timpul liber.

Elevii vor putea învăţa mai uşor cum să se ferească de produsele care le pot pune în pericol sănătatea, din cauza aditivilor alimentari nerecomandaţi, dar mai ales din cauza termenelor de valabilitate expirate.

Campania susţinută de Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 şi InfoCons – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor va fi demarată astăzi, 24 noiembrie, la ora 12:00, la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului şcolar Sector 4 şi ai părinţilor.

Astfel, elevii vor avea parte de o adevărată lecţie de nutriţie, în care specialiştii InfoCons le vor arăta cum trebuie să citească etichetele dulciurilor, biscuiţilor sau băuturilor pe care le cumpără, pentru a nu se îmbolnăvi. Totodată, un pediatru le va spune care sunt principalele semne care trebuie să îi trimită la medic, în cazul în care au consumat produse de o calitate îndoielnică.

Acţiunea DGPL Sector 4 – InfoCons vine ca urmare a numărului foarte mare de nereguli depistate, privind depăşirea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali din cadrul DGPL Sector 4 au aplicat un număr de 106 sancţiuni contravenţionale cu amendă în cuantum de 1.865.000 lei agenţilor economici care comercializau produse cu termenele de valabilitate expirate sau care nu erau etichetate corespunzător.

Astfel de verificări vor continua şi în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât la ultimele controale, inspectorii au găsit dulciuri consumate în mod preponderent de către copii, expirate de mai bine de un an.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.