Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 24 noiembrie

CINEMA

* Programul zilei la HipTrip Travel Film Festival.

˟ La Cinemateca Eforie rulează:

– de la ora 18:00, „Cyclique”, un documentar elveţian emoţionant de Frédéric Favre despre procesul de maturizare pe care îl traversează Caroline, Raph şi Matila, trei curieri pe bicicletă din Lausanne;

– de la ora 20:00, drama „Sufletul pe sfoară”, al doilea film în care regizorul Zhang Yang abordează subiectul culturii tibetane, având ca personaj principal un cowboy tibetan singuratic, ce se aventurează într-o călătorie mistică de-a lungul Tibetului, pentru a ajunge la muntele lui Buddha, alăturându-i-se pe drum o femeie teribil de încăpăţânată şi un elf clarvăzător cam prostuţ şi fiind urmărit de doi fraţi însetaţi de răzbunare.

˟ La Cinemateca Union sunt proiectate:

– de la ora 18:00, documentarul „La pas pe litoral”, în prezenţa regizorului Vlad Ursulean care, împreună cu documentaristul Vlad Petri, a mers pe jos şi cu rucsacul în spate de la Sulina la Vama Veche, să vadă „întâlnirea pământului cu apa, linia care atrage şi inspiră oamenii, îi ajută să se regăsească şi… să se-mbete”;

– de la ora 20:00, documentarul premiat la Cannes „Călătorii cinema-ului” filmat de Shirley Abraham şi Amit Madheshiya pe o perioadă de cinci ani, pentru a prezenta povestea cinematografelor ambulante din India.

* La Cinema Elvira Popescu se reia Festivalul Filmului Polonez CinePOLSKA 2017, de la ora 20:00 fiind proiectată comedia romantică „Planeta singli / Planeta celor singuri” de Mitja Okorn, cu: Maciej Stuhr, Agnieszka Więdłocha, Piotr Głowacki, Weronika Książkiewicz. Tomek, producătorul celui mai popular şi controversat program de televiziune din ţară, îi propune Aniei, care caută bărbatul perfect pe un portal de întâlniri pe internet, să devină personajul principal al emisiunii sale. Ea stabileşte întâlniri pe internet, iar el prezintă adevărata faţă a bărbaţilor, luând totodată în râs naivitatea femeilor. Dar atunci când Ania întâlneşte bărbatul perfect, lucrurile iau o cu totul altă turnură.

* Documentarul „Austerlitz”, realizat în Germania de cineastul de origine ucraineană Sergei Loznitsa, intră în cinematografele din România, ca una dintre cele 8 premiere ale săptămânii fiind proiectat astăzi doar de la ora 18:00 şi numai la Cinema Muzeul Ţăranului. Deşi poartă în titlul numele celebrei bătălii dusă de Împăratul Napoleon ce a determinat destrămarea celei de-a Treia Coaliţii formată împotriva Imperiului Francez, filmul ne prezintă mulţimile de turiştii ce vizitează fostele lagăre de concentrare de la Dachau şi Sachsenhausen-Oranienburg, situri de groază ale holocaustului. Cineastul demonstrează că există o dorinţă, adânc îngropată în noi, de a vizita astfel de locuri îngrozitoare.

* La Happy Cinema, de la ora 20:00 puteţi urmări cel mai reuşit concert The Doors înregistrat pe peliculă: „The Doors Live At The Bowl ’68”, filmul cuprinzând – alături de interpretări pierdute ale melodiilor „Hello, I Love You”, „The WASP (Texas Radio And The Big Beat)” şi „Spanish Caravan” – un material de arhivă necunoscut publicului şi interviuri cu trupa, prietenii membrilor sau colegi de breaslă.

MUZICĂ

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe „Opera în recital”, spectacol susţinut în Foaierul instituţiei de solişti ai acesteia care interpretează, acompaniaţi la pian de Ioana Maxim sau Liana Mareş, arii din opere şi operete. Programul complet îl găsiţi aici.

* În programul concertului săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio, dirijat de la ora 19:00 la Sala Radio de Julien Salemkour, sunt două lucrări compuse de Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, supranumit „Imperialul”, având-o ca solistă pe Dana Borşan şi Simfonia nr. 5 în do minor.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Conrad Van Alphen şi având în program: Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră în Sol minor, op. 40 de Serghei Rahmaninov – solist Răzvan Dragnea şi Simfonia fantastică de Hector Berlioz.

* De la ora 20:00, Clubul Fabrica îşi deschide uşile pentru concertul „Dark City Nights” ce are în program pe: Mihai Barbu Project (de la ora 20.30); Machiavellian God (de la ora 21.35); Adastia (de la ora 22.40); Invictus (de la ora 23.45) şi Deathrattle (de la ora 00.50).

* Mircea Vintilă susţine un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

* De la ora 23:00 încep:

– concertul dat de Kempes în Quantic Club:

– dublu concert susţinut de Omul cu Şobolani şi Jurjak în Berăria H.

SPECTACOLE

* În cadrul seriei de manifestări prin care sunt sărbătoriţi cei 80 de ani de existenţă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti se înscrie şi cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului „Eugène Ionesco”, ce se desfăşoară azi şi mâine, având ca motto: „…în Acest mileniu plin de absurZi…noi suntem cei dintâi!”. Programul de astăzi cuprinde spectacolele:

˟ la Sala POD:

– de la ora 17:00, „Telefon” după Dino Buzzati, regizat de Marius Costache şi prezentat de teatrul studenţesc PODUL al gazdelor;

– de la ora 19:00, „Fericire de birou” de Adriana Dănilă, regizat de Mihai Serghei Todor şi susţinut de trupa STUDIO 24 a gazdelor;

˟ la Sala Mare:

– de la ora 18:00, „Repetiţie generală”, text colectiv pus în scenă de Radu Jurj cu Trupa AHA a Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani;

– de la ora 20:00, „Dawn Way” de Oleg Bogaev în regia lui Dorin Eugen Ionescu şi prezentat de trupa SEMNUL? a ASE Bucureşti.

* La Sala Stere Popescu a Centrului Naţional al Dansului, de la ora 19:30 are loc o reprezentaţie a spectacolului „Counterbody”, conceput de coregrafa Simona Deaconescu împreună cu Olivia Niţiş pe muzica lui Cătălin Creţu. Dansatori: Alexandra Bălăşoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleşca, Georgeta Corca, Marian „Franke” Octavian, Simona Dabija.

CARTE

* De la ora 15:30, în cadrul  Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură, la Standul Radio România, BUCUREŞTI FM lansează volumul 7 din Povestea Trecătorilor – Eu aleg România „100 de poveşti de aur ale sportului românesc” – un proiect realizat de Radio România Regional şi Bucureşti FM, în parteneriat cu Bucureştii Vechi şi Noi. Invitaţi: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Ivan Patzaichin. Mai multe despre Târgul GAUDEAMUS de anul acesta aflaţi de pe site-ul acestuia http://www.gaudeamus.ro/ro/international/)

* Editura Minerva lansează volumul „Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elveţian”, în prezenţa autorului Bradley C. Birkenfeld, de la ora 18:00, la Palatul Primăverii, Bd. Primăverii nr. 50. Invitat: Ilie Şerbănescu, fost Ministru al Finanţelor.

* Control Club găzduieşte, de la ora 20:00, lansarea nr. 15 al Revistei Arte şi Meserii, urmată de un concert susţinut de ODOTTE & Saluna.

EXPOZIŢII

* În Holul expoziţional al Primăriei Municipiului Bucureşti, de astăzi poate fi vizionată expoziţia foto „Cutreierând prin Bucureşti”.

* „O ARtfel de expoziţie de fotografie”, ce îmbină fotoreportajul, documentarul video şi realitatea augmentată, poată fi vizitată de azi până pe 10 decembrie la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti.

TÂRG

* Atelierele de Creaţie Piaţa Ţărănească şi „Meşter – Eşti” organizează un Târg de antichităţi „de toamnă târzie” ce se desfăşoară în acest week-end în alveola din şoseaua Kiseleff nr. 1 şi adună colecţionari din toate zonele ţării. Se pot achiziţiona obiecte de colecţie, se pot face schimburi şi admira obiecte din vremuri de mult apuse – porţelanuri, monede, discuri, alămuri, bijuterii, port tradiţional, ii. Zona gastronomică reuneşte mici producători de produse tradiţionale atestate şi produse naturale – afumături, zacuşti, dulceţuri, fructe şi legume, vinuri româneşti, cozonaci, plăcinte, dulciuri de casă fără zahăr, muştar artizanal, turtă dulce, kurtos kalacs, poale-n brâu, scovergi, castane coapte, dar şi mâncare preparată la faţa locului – sarmale, tochituri, fasole, varză, pregătite după reţete de prin satele româneşti. Târgul meşterilor populari şi artizanilor adună meşteri şi creatori de obiecte realizate manual – bijuterii, măşti, semne de carte, obiecte de podoabă, jucării.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.