Actrița Stela Popescu a murit!

Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită fără suflu în propria sa casă.

Potrivit primelor informații, actrița a făcut un stop cardio-respirator. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă.

La fața locului au fost trimise două ambulanțe SMURD. Din nefericire, actrița era deja decedată la momentul sosirii echipajelor, potrivit ISU București-Ilfov.

Stela Popescu s-a făcut remarcată în teatru, film și televiziune.
A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Actrița s-a născut pe 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.
Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română din 1963 până în prezent.

Între anii 1971 și 1979 face cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică.

Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), etc.

Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment.

Pe 21 decembrie, actrița ar fi împlinit 82 de ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.