Incepe Gaudeamus 2017!

Târgul Internaţional „Gaudeamus – Carte de Învăţătură“  isi deschide astazi portile la ora 12.00, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul initiat si organizat de Radio Romania a ajuns la editia cu numarul 24..

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei . Scriitorul Mircea Nedelciu a fost cel care a avut ideea si a crezut ca Radioul National  poate organiza un astfel de eveniment .Palmaresul celor peste două decenii numără 102 târguri organizate în întreaga ţară (inclusiv ediţia curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România în postura de lider naţional în domeniu’

Anul acesta la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, iar scriitorul Matei Visniec este Presedintele de onoare al acestei editii.
Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Despre istoricul  si palmaresul  Targului dar si despre noutatile acestei editii ne-a povestit In Comunitate Attila Vizauer Directorul Centrului Cultural Media Radio Romania.

In Comunitate- zilnic de la 14.00 la 15.00

Realizatori- Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu

Producator-Cristina Toma

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.