Aproape 39% din populația României este expusă riscului de sărăcie!

Aproape 39% din populația României este expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, iar circa 24% din români raportează o degradare a condițiilor materiale, potrivit datelor din 2016, publicate de oficialul european de statistica Eurostat. Media Uniunii Europene este de 23% din populație expusă unui asemenea risc. Conform analizei Eurostat tot anul trecut peste 23% dintre români au afirmat că li s-au degradat condițiile materiale în comparație cu 2015, iar 14% dintre romani nu își puteau încălzi suficient locuința.

2 miliarde de euro va fi capitalul viitorului Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții al României, scrie site-ul Arenaconstruct. Conform acestei surse, legea pentru înființarea fondului suveran a intrat în dezbaterea Parlamentului, în procedura de urgență. Fondul va fi societate pe acțiuni, deținută 100% de statul român, iar capitalul social urmează să fie compus din pachete de acțiuni deținute de stat la un număr de 89 de societăți comerciale precum și din aport în numerar. Fondul va fi administrat de către un consiliu de supraveghere și un directorat.

”Turismul românesc este în creștere cu aproximativ 10% în 2017 față de 2016, iar numărul total al turiștilor care aleg destinații din România se estimează că va depăși în acest an 12 milioane”, a declarat prim vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican, citat de Agerpres. Voican a mai estimat că, până la sfârșitul acestui, an numărul de turiști străini în România va atinge cifra record de 2 milioane 600 de mii de persoane.

Cu 98 de morți la milionul de locuitori, România are al doilea cel mai ridicat procent de victime ale accidentelor rutiere din toată Uniunea Europeană, după Bulgaria, a anunțat Eurostat pe baza datelor din 2016. Traficul rutier cel mai periculos din Europa s-a înregistrat anul trecut în Bulgaria, 99 de victime la milionul de locuitori.

În schimb, în Suedia și Marea Britanie s-au înregistrat circa 30 de morți în accidente rutiere la milionul de locuitori, cele doua țări fiind în fruntea clasamentului celor mai sigure șosele.

Moneda unică europeană a depășit ieri nivelul record de 4 lei și 65 de bani pentru un euro, după cum a anunțat Banca Națională. Cursul de schimb este valabil pentru astăzi, 22 noiembrie. Dolarul american a fost cotat la 3 lei și 96 de bani în timp ce francul elvețian valorează 3 lei și 99 de bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.