Scandal la examenul de rezidențiat

Mai multe probleme tehnice au fost înregistrate, duminică, în timpul examenului de rezidenţiat organizat la Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti.

Câțiva candidați care au susținut examenul au reclamat că grilele au fost scanate greşit. După aceste acuzații, Ministerul Sănătăţii a anunţat că grilele au fost rescanate, iar lucrările recorectate.

„Ministrul Sănătăţii a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop despre situaţia creată şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidaţii să nu fie nedreptăţiţi”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Examenul s-a desfăşurat sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări care trebuiau completate pe parcursul a patru ore.

Prof. Dr. Ioanel Sinescu a anunțat în această dimineață că cei nemulțumiți de punctajul obținut pot face contestații până în această seară, la ora 20.00.

Peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut ieri examenul de intrare în rezidenţiat. Au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi. Concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.