Lamia Beligan: Nu am încercat nicio secundă să o imit pe Vivien Leigh

”Ar fi stupid să încerci să imiți ceva ce nu poate fi imitat. Am încercat să o descopăr pe ea, modul ei de a gândi, de a se raporta la oameni, la profesia ei, am încercat să o abordez din interior… Lăuntric avem multe în comun”, mărturisește Lamia Beligan în începutul dialogului purtat sâmbătă, la București FM.

Din această perspectivă și-a abordat ea personajul Vivien Leigh, uluitoarea actriță pe care Lamia Beligan o interpretează acum pe scenă, la Național.

Spectacolul este un proiect personal, făcut împreună cu regizoarea Liana Ceterchi. Parcursul lui a început la Teatrul Excelsior, a continuat cu câteva turnee în țară, cu o reprezentație specială la Paris și a fost încununat de aplauzele publicului britanic, chiar la Londra. Pe 23 noiembrie va avea premieră oficială la TNB.

Lamia ne-a povestit, pe 98,3 fm, despre modul în care a obținut  Vivien Leigh rolul din ”Pe aripile vântului”, despre iubirea ei pentru Laurence Olivier, despre boala și lupta sa, dar și despre clișeele acelei lumi și clișeele lumii noastre.

”Vivien Leigh – Ultima conferință de presă” este un spectacol despre diva irepetabilă a secolului trecut, dar vorbește totodată despre viață, iubire, zbucium interior și, nu în ultimul rând, este un omagiu adus profesiunii de actor.

”Artiștii pot schimba lumea sau măcar o pot face mai suportabilă”, este crezul Lamiei Beligan.

Actrița este Ambasador al Asociației ATCA, asociație care sprijină, prin terapia ABA, evoluția copiilor cu autism. Se implică într-o serie de acțiuni caritabile, dar vorbește cu discreție despre aceste lucruri. Cum puțin vorbește și despre viața sa personală. Dar despre momentul alegerii acestei meserii, cum și când a ajuns să o iubescă cu adevărat, Lamia Beligan ne-a făcut câteva destăinuiri în emisiunea Spectacol@bucuresti.ro.

Lasă un răspuns