Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 noiembrie

CINEMA

* La Institutul Cervantes, de astăzi începe ciclul „Opere Prime. Cineaști spanioli la debut” cu proiecția, de la ora 19;00, în prezența realizatorului Fernando Pomares, a filmului muzical „La Muerte en La Alcarria / Moartea în La Alcarria” în care doi frați muzicanți își cântă propriile origini din ținuturile natale din Alcarria spre care se îndreaptă într-o călătorie, rădăcini care nu mai există. Filmul este este un poem nostalgic despre arta duetului Los Hermanos Cubero și lumea pe are o refac propriile lor cântece.

* La Cinemateca Eforie, continuă programul Animateca Filmului Românesc, ce prezintă producții ale Studioului Animafilm, de la ora 19:00 fiind proiectate scurtmetrajele: „Barca – Homo Faber” de Ion Popescu Gopo; „Oglinda”, „Dublura” și „Tunelul” din seria „Misiunea spațială Delta” de Constantin Păun; „Totul e bine când se sfârșește cu bine” și „Tigaia buclucașă” de Florin Anghelescu; „Bălănel și Miaunel – Bob și ai săi – bagheta magică” și „Hoinarul” de Artin Badea (8’); „Caligrafie” și „Încurcă lume” de Zeno Bogdănescu.

* La Cinema Elvira Popescu se desfășoară „Zilele Filmului Lux”, azi, de la ora 19:30 fiind proiectată co-producția Germania- Bulgaria-Austria „Western”, dramă realizată de Valeska Grisebach despre un grup de muncitori germani care se instalează pe un mic șantier la granița Bulgariei cu Grecia. Acest sejur într-un loc necunoscut le trezește bărbaților gustul pentru aventură, în timp ce satul din apropiere îi provoacă să se confrunte cu propriile prejudecăți și cu neîncrederea, din cauza limbii și a diferențelor culturale.

* În cadrul programului Documentary Mondays, de la ora 20:00 la Centrul Ceh rulează David Lynch: The Art Life” de Olivia Neergaard-Holm, Rick Barnes și Jon Nguyen, care, combinând arta, muzica și fragmente din primele filme ale cineastului și luminând colțurile întunecate ale lumii sale unice, oferă publicului o mai bună înțelegere a omului și a artistului.

BALET

Teatrul Național găzduiește la Sala Mare, două reprezentații date de Compania St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov la orele 17:30 și 20:00, cu baletul „Lacul lebdelor” de P.I. Ceaikovski. Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov. Soliști: Olga Golitsa și Denis Nedak.

CONFERINȚĂ – MUZICĂ

În cadrul seriei de manifestări dedicate aniversării a 80 de ani de existență a Casei de Cultură a Studenților din București, de la ora 18:00 are loc o conferință ce propune speach-uri alternate cu momente de proiecție (audio – video), în interacțiune cu publicul. Moderatori: Andrei Partoș și Doru Ionescu. Invitați speciali: personalități care au repetat și cântat în Casa Studenților, de la grupuri precum Song, Mondial, Phoenix, Venus, Sfinx, Metronom, Romanticii, Olympic 64, FFN, Iris, Holograf, Timpuri Noi, Taxi, Sarmalele Reci, Crepuscul, Omul cu Șobolani, Jad, Voltaj, Secret, Interval, Rond… Lista rămâne deschisă, ca și porţile așezământului studențesc de peste decenii.

EXPOZIŢIE

Cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie), de azi până pe 25 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni este deschisă expoziția multimedia „(Vei înţelege doar) Din interior”, ce își propune să prezinte activitatea UNICEF în România, oferind vizitatorului posibilitatea de a înţelege şi empatiza cu poveştile unora dintre copiii ajutați de UNICEF.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.