Se dorește o abordare echitabilă în privința locurilor de muncă la nivel european!

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că România dorește o abordare echitabilă în privința locurilor de muncă la nivel european.

„O să discutăm astăzi cum putem să acționăm pentru a avea mai multe locuri de muncă, în special pe locuri de muncă pentru tineri. În acest context, eu voi sublinia importanța acestei teme pentru România, dar și abordarea noastră, pe care aș contura-o foarte pe scurt: noi ne dorim o abordare echitabilă. Nu dorim să avem politici europene care discriminează anumite părți ale continentului. (…) Pe de altă parte, și acest lucru îl voi sublinia foarte clar, noi pledăm pentru un învățământ adaptat nevoilor economiei și atunci cu siguranță vom găsi căile cele mai bune pentru a crea locuri de muncă pentru tineri, pe de-o parte, pe de altă parte, pentru a pregăti tinerii pentru a intra cu succes pe piața muncii”, a afirmat Iohannis, înainte de participarea la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă de la Goteborg.

El a precizat că discuțiile de la Goteborg din a doua parte a zilei, care se vor desfășura în format de Consiliu European, vor viza educația și cultura.

„Foarte important pentru noi este să încurajăm în continuare programele europene care au dat rezultate excepționale și pentru români. De exemplu, programul Erasmus — un program în care au intrat foarte mulți tineri români studenți și au putut să studieze în diferite universități din întreaga Europă, deci un program destinat mobilității studenților. Noi credem că aceste concepte trebuie extinse și promovate, pe de altă parte, cred că România este o țară unde cultură se scrie cu literă mare și în acest sens vom sprijini orice abordare care este destinată mobilității artiștilor, a oamenilor care lucrează în domeniul cultural„, a arătat Iohannis.

Șeful statului a menționat că vor exista și discuții informale privind Brexit.

„Discuții informale vor fi și pe tema Brexit, dar informale mai degrabă în pauza de cafea, de exemplu, fiindcă nu sunt pe agendă, nici pe agenda dejunului de lucru aceste chestiuni„, a explicat președintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.