Raluca Turcan a transmis textul moțiunii și reprezentanților UDMR!

Premierul este desemnat de către președintele României și orice discuție despre o persoană pentru această funcție nu își are locul, a declarat, vineri, liderul deputaților liberali Raluca Turcan, după depunerea moțiunii de cenzură.

„PNL reiterează ceea ce a spus și până acum. Premierul este desemnat de către președintele României. Orice discuție în acest moment despre o persoană pentru funcția de premier nu își are locul. Vă asigurăm că PNL are persoane care pot să ocupe această funcție, evident președintele partidului este primul în această listă”, a afirmat Raluca Turcan, la Parlament, la depunerea moțiunii de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă„.

Foto: ziare.com

Ea a adăugat că oricând din partea PNL poată să vină o variantă de guvernare mult mai profesionistă și responsabilă pentru ceea ce are nevoie România, inclusiv pentru cetățenii de etnie maghiară.

În privința moțiunii de cenzură, Raluca Turcan a spus că a avut negocieri cu toate entitățile din Parlament, mai puțin cu PSD și ALDE. Întrebată dacă se va alia cu Traian Băsescu, Turcan a spus: „Votul pe o moțiune de cenzură nu înseamnă o alianță ulterioară”.

„Votul pe o moțiune de cenzură înseamnă vot în Parlament pentru a sancționa actualul Guvern. Așadar, oricine consideră că acest guvern merită și trebuie sancționat este chemat să se alăture acestei moțiuni de cenzură”, a adăugat Turcan.

Turcan a mai spus că a transmis textul moțiunii și reprezentanților UDMR care urmează să discute în forul instituțional și să comunice poziția parlamentară.

Moțiunea de cenzură depusă vineri de PNL și USR este semnată de 148 de parlamentari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.