Protocoalele terapeutice pentru imunoterapie au fost publicate in monitorul oficial

Protocoalele terapeutice pentru imunoterapie au fost publicate in monitorul oficial, a anuntat presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina, doctor Marius Geanta, in cadrul „Conferintei de medicina personalizata – Participare, Preventie, Predictie, Personalizare, Policy si Perceptie”.

Acestea permit pacientilor cu cancer pulmonar si renal sa aiba acces la imunoterapie.

Medicii oncologi atentioneaza ca toate ghidurile terapeutice moderne şi toate recomandările Federatiei Bolnavilor de Cancer din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă imunoterapia ca tratament pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer pulmonar metastatic.

În urma cu doua zile, presedintele Federatiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, sustinea ca 10.000 de femei şi bărbaţi au nevoie de imunoterapie si ca jumatate dintre ei au vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani. Imunoterapia este tratamentul care stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor, inclusiv a cancerului. Spre deosebire de chimioterapie, care functioneaza prin distrugerea celulelor canceroase, imunoterapia actioneaza asupra celulelor sistemului imunitar pentru a le ajuta sa atace celulele canceroase.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.