Helmuth Duckadam, cetățean de onoare al Capitalei!

Titlul de cetățean de onoare al Capitalei urmează să îi fie acordat lui Helmuth Duckadam, în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc, prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de miercuri a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, reliefează faptul că Helmuth Duckadam, fost portar de fotbal al României, a fost supranumit „Eroul de la Sevilla”. Palmaresul său este compus din două titluri naționale, o Cupă a României și o Cupă a Campionilor Europeni.

„Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București, care a câștigat meciul cu 2-0. (…) Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor”, arată documentul.

Totodată, pe 25 martie 2008 Duckadam a fost decorat de către președintele României cu ordinul Meritul Sportiv, pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în 1986.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.