Premiu pentru Adela Greceanu, jurnalistă la Radio România Cultural!

Jurnalista Adela Greceanu de la Radio România Cultural a primit miercuri, 15 noiembrie, premiul pentru reflectarea în mass-media a sănătăţii mintale, în cadrul Galei Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală.

Evenimentul, ajuns la a XI-a ediţie, a fost organizat de Fundaţia Estuar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Adela Greceanu a realizat pentru Radio România Cultural documentarul ”Depresia, boala secolului”, avându-l printre protagonişti pe scriitorul Andrew Solomon, autorul celui mai complex studiu despre depresie, ”Demonul amiezii”. Documentarul ei vorbeşte despre simptomele şi tratamentul acestei boli dar şi despre stigmatul care apasă asupra celor care suferă de ea.

Depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial și va fi, în câţiva ani, a doua cauză a mortalităţii în lume, după bolile cardiovasculare, conform studiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Au mai fost premiaţi, între alţii, jurnalistele Oana Sandu şi Ana Maria Ciobanu, de la Decât o revistă, Mircea Toma de la ActiveWatch, regizoarea Cinty Ionescu, psihiatrul Radu Teodorescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.