Indicele ROBOR continuă să crească!

În acest an unele rețele de magazine și site-uri de vânzări online vor începe reducerile Black Friday pe 17 noiembrie, în timp ce altele au început de ieri reducerile, anunța Mediafax.

Cumpărătorii vor putea alege între ofertele de televizoare, telefoane, laptopuri, aparate foto și echipamente electrocasnice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și accesorii pentru casă și grădină, mobilă, jucării și chiar anvelope auto.

Reduceri vor oferi și marile rețele de hipermarket-uri, dar și unele clinici stomatologice.

Cu aproape 89.000 de mașini noi înmatriculate în primele 10 luni din 2017, România se situează pe poziția a 17-a în Uniunea Europeană din acest punct de vedere, a anunțat ACAROM-Asociația Constructorilor de Automobile din România.

În total, în Europa în acest an, au fost înmatriculate circa 13 milioane de automobile noi. Tot ACAROM afirmă că în primele 10 luni din 2017 în Europa s-au vândut circa 320.000 de mașini Dacia, cu 11% mai multe decât în aceeași perioadă din 2016.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează rațele la creditele în lei cu dobândă variabilă, a crescut din nou, ieri, până la 2,09%, de la 2,06% cât a fost miercuri, a anunțat Banca Națională. La începutul acestui an, ROBOR la trei luni era cotat la 0,87%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Națională.

România a cheltuit, în 2016, suma de 3,6 miliarde de lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, totalul cheltuielilor reprezentând 0,48% din PIB, a anunțat ieri Institutului Național de Statistică. Este cel mai mic procent din PIB alocat cercetării dintre toate țările Uniunii Europene.

INS precizează că la sfârșitul anului trecut în cercetare-dezvoltare lucrau peste 44.000 de salariați, dintre care aproape jumătate erau femei. Peste 40% dintre salariații din cercetare au studii doctorale, sau post-doctorale.

Monedă unică europeană s-a întărit ieri față de leu, dar a rămas în intervalul de 4 lei și 63 de bani pentru un euro, a anunțat Banca Națională. Cursul de schimb este valabil pentru astăzi, 17 noiembrie. Dolarul american a fost cotat la 3 lei și 93 de bani, iar francul elvețian la 3 lei și 97 de bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.