Sectorul 1 va avea primul Centru Național pentru pregătirea juniorilor

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache și Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au semnat astăzi un parteneriat de colaborare pentru modernizarea Complexului Sportiv Floreasca.

Semnarea s-a făcut în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Casa Olimpică.

„Mi-am luat angajamentul că primăria va investi în sport. Primăria Sectorului 1 investește și în handbal și în fotbal. Vom investi și în scrimă. Federațiilor cu care avem parteneriate le spun că suntem deschiși pentru a investi în sport”, a declarat primarul sectorului 1.

Totodată, Federația Română de Handbal a anunțat crearea, în sectorul 1, a primului Centru Național Olimpic de Pregătire a juniorilor pentru sporturile de echipă. Centrul va fi găzduit la Colegiul Tehnic ”Media” din București.

„Politica Comitetului Olimpic și Sportiv Român este clar de a sprijini inclusiv partea de juniori, de baz, partea de unde vor apărea mari performeri. Eu sunt foarte mulțumit pentru că handbalul are primul centru olimpic național de junior. Atât fetele, cât și băieții ar trebui să aibă minim 4 centre de excelență sau centre olimpice pe teritoriul țării”, a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

În ceea ce privește investițiile care vor fi făcute în liceul „Media”, primarul sectorului 1 a spus că acolo se va construi un bazin de înot, dar și o sală de handbal.

„Primăria are proiect pentru un bazin de înot și pentru o sală de handbal pentru colegiul „Media”. Mă bucur că avem și teren unde să putem construi. La „Media” avem teren unde să putem construi un bazin de înot și o sală de handbal. Eu am solicitat o sală cu cel puțin 3.000 de locuri. Dacă construcția ne va permite mai multe locuri vom face cât ne va permite. Ne dorim o sală de sport și cu tribune. Ne dorim o sală pe care nu numai juniorii, ci și seniorii să potă să o folosească. Avem la „Media” posibilități să creem un centru de excelență. Avem două cămine pe care anul viitor le vom moderniza, două cămine unde copiii, sportivii din acel liceu vor putea locui și vor putea să aibă condiții fiarte bune de a se pregăti și de a învăța. a declarat primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

„Noi dăm handbalului românesc atât cât putem. Așteptam de mult să avem o colaborare mai strânsă cu Federația Română de Handbal. Încercăm să facem pentru copii tot ceea ce vor ei să se întâmple. Parteneriatul este extraordinar, așa că sigur vor ajunge handbaliști. Pentru liceul ”Media” este o onoare să găzduiască acest centru olimpic” a declarat Daniel Mălăelea, directorul Colegiului ”Media”, prezent și el la conferință.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.