Prezentarea concursului „Proza scurta merita mai mult” a continuat la Colegiul National Mihai Viteazul!

Prezentarea concursului initiat de BucurestiFM si editura Eikon, „Proza scurta merita mai mult!” a continuat astazi, la Colegiul National Mihai Viteazul.
Multi elevi din clasele a noua, a zecea si a unsprezecea, potentiali viitori scriitori sau nu, au venit sa ne asculte, in sala de festivitati a liceului.
La intrebarea: „Cati dintre voi scriu?” s-au ridicat cateva maini, au aprobat din cap alti cativa participanti si s-au auzit si vreo doua voci afirmand ca da, se ocupa (si) cu asa ceva. Impresia noastra a fost ca in tacerea celorlalti se ascundeau multe alte raspunsuri afirmative: da, si eu scriu.
Asumarea acestei pasiuni este mai grea, se pare, decat a celei pentru sport, de pilda. Este mai usor de gestionat statutul de fotbalist decat cel de scriitor? O intrebare pentru cei mari, nu pentru adolescenti, de data aceasta.
Mai cred ca trebuie sa invatam sa „maturam” tracul din calea noastra.

Pentru ca au fost si schimburi de replici off the record, care vorbeau despre lucruri scrise, dar ascunse de ochii celorlalti, de jena, de neincrederea de-a le scoate in lume…
Tocmai de aceea am repetat: Aratati cine sunteti! Cum sa stie ceilalti cum este lumea voastra, daca voi nu le spuneti?
As vrea sa cred ca am convins macar cativa nehotarati, ca trebuie sa incerce. Si ca i-am provocat pe cei hotarati sa se lupte pentru a fi printre castigatori. Si ca mail-urile la adresa concurs@edituraeikon.ro, vor curge! Pana la 31 ianuarie 2018.

Intre timp, nu uitati de invitatia la work-shop-ul de scriere creativa, de la targul Gaudeamus de joi, 23 noiembrie, unde va asteptam de la ora 12.
Regulamentul complet al concursului il gasiti AICI

Credit foto: Olga Stancu

Lasă un răspuns