CNSLR Frăția nu renunță la strângerea de semnături în vederea declanșării grevei generale!

Sursa foto: www.economica.net

Consiliului Naţional al CNSLR Frăţia a decis astăzi să nu renunţe la strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, dacă salariile vor scădea după aplicare reformei fiscale.

Sursa foto: www.click.ro

Mișcarea de protest ar putea fi declanșată cel mai devreme în februarie anul viitor, dar până atunci reprezentanții confederației sindicale spun că preferă ca sindicatele membre să aibă negocieri cu administrațiile și cu patronatele pentru modificarea contractelor colective de muncă, astfel încât veniturile nete să nu scadă.

”Strângerea de semnături continuă. Rămânem în stand by, și atunci când vom constata că sunt momente în care colegi de-ai noștri nu mai primesc același salariu net, ne vom întâlni și vom găsi, vom monitoriza acea situație, să vedem cum se rezolvă, dacă nu, ne vom manifesta. Astăzi nu putem să spunem că mâine facem grevă, pentru că nu avem concretețea că a luat cineva un salariu după aceste modificări fiscale și că a luat cineva mai puțin”, a explicat președintele CNSLR Frăția, Leonard Bărăscu.

La întâlnirea liderilor din toată țara ai CNSLR Frăţia a vorbit și premierul Mihai Tudose. El a dat din nou asigurări că salariile nete nu vor fi mai mici de la 1 ianuarie 2018. Prim-ministrul le-a amintit participanților că Guvernul a acceptat și argumentele sindicaliștilor înainte de modificarea Codului Fiscal.

Sursa foto: www.debraila.ro

”Discuţiile s-au concretizat și ştiţi şi dumneavoastră foarte bine, printre altele, cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de aşa natură încât nici un salariu să nu scadă, nici un salariu net. Ba mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie, pensiile să crească, atunci când colegii noştri, dumneavoastră, veţi ajunge la zona de pensionare”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.