Bucureștenii pot afla gratuit dacă suferă de bronhopneumopatie!

Bucureștenii se pot examina gratuit pentru depistarea bronhopneumopatiei obstructive cronice. Testările se vor face sâmbătă și duminică, între orele 9:00 – 17:00, în fața magazinului Unirea, durează două minute și se realizează cu ajutorul unui dispozitiv numit spirometru.

Sursa foto: www.csid.ro

Medicii avertizează că BPOC este o boală ale cărei simptome nu sunt specifice și foarte multe persoane ajung la doctor destul de târziu. Conform statisticilor, în România aproximativ un milion de persoane suferă de BPOC.

‘Din cauză că este o boală ale cărei simptome nu sunt specifice, foarte multe persoane ajung la medic destul de târziu. De asemenea, sunt mulți cei care confundă încă simptomele acestei boli cu înaintarea în vârstă și cu faptul că e normal să simți ‘ceva’ dacă fumezi . Tocmai din aceste motive, încercăm să facem anual campanii de conștientizare și testări gratuite pentru depistarea BPOC. și anul acesta, în weekendul 18-19 noiembrie, între orele 9:00-17:00, îi așteptăm pe bucureșteni în fața magazinului Unirea (pe colțul dinspre Bulevardul Unirii) să-și facă o spirometrie. Testul durează aproximativ două minute, minute care îi pot salva viața persoanei care se testează’, spune Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele SRP.

Boala poate afecta, dacă nu este diagnosticată din timp, toate organele. Primele semne care impun vizita la un medic pneumolog sunt tusea cronică, gâfâitul și senzația de sufocare instalată cel mai adesea brusc pe fondul unei oboseli accentuate.

Campania ”Tu știi câți ani au plămânii tăi” este organizată de Societatea Română de Pneumologie.

Lasă un răspuns