Se apropie Black Friday și goana după reduceri a început!

Sursa foto: www.radiotimisoara.ro

Studiile spun că în orașe, majoritatea oamenilor vor face cumpărături în această zi. Este vorba despre un procent de 70%. De asemenea, aproape jumătate dintre ei vor plăti online.

Foto: Business24.ro

Față de anii trecuți, românii sunt mult mai atrași de plata online. Este ceea ce a relevat studiul ” Încrederea românilor în plățile online”. Asta și pentru că numărul celor care vor să achite produsele comandate online, prin card bancar, a crescut. De asemenea tot mai mulți români au și mai multă încredere în acest fel de plată, 60%, dar îi și înțeleg avantajul.

Pe de altă parte însă, aproape 50% dintre magazinele online nu au încă integrat un modul de plăți online și astfel să păstreze cât mai mulți clienți. În mediul urban, 80% dintre români sunt familiarizați cu plățile online și le fac cel puțin o data pe lună.

În ceea ce privește produsele plătite online de Black Friday, 87% dintre respondenți spun că nu s-au aflat niciodată în situația de a returna produsele cumpărate.

Definitorii pentru cei care cumpără de acest eveniment, 43%, sunt oferta și reducerile. Cât privește banii disponibili, 29% dintre participanții la studiu au pus de-o parte între 200 și 500 de lei, 25% între 500 și 1.000 de lei, 13% între 1.000 și 1.500 de lei, iar 9% între 1.500 și 3.000 de lei.

Studiul ”Încrederea românilor în plățile online” a fost realizat în perioada 3-9 noiembrie 2017 pe un eșantion de 1.839 de respondenți din mediul urban, de iVox, platformă online de sondare a opiniei publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.