PIB-ul României a crescut cu 7% în primele trei trimestre din 2017!

Mai mult de un sfert din angajatorii din România au restanțe la plata contribuțiilor sociale obligatorii pentru pensii, sănătate și șomaj, a anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală într-un comunicat. Conform ANAF, în prezent, peste 157.000 de firme au datorii de acest gen, iar suma totală datorată se ridica la circa 16 miliarde de lei. Firmele respective au peste 2 milioane de angajați. Printre rău-platnici sunt și 2700 de companii cu capital total, sau majoritar de stat.

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 7% în primele trei trimestre din 2017 în comparație cu aceeași perioadă din 2016, a anunțat ieri Institutul Național de Statistică care a publicat primele estimări, așa-numitele “date semnal”. Față de situația din anul 2000, PIB-ul României practic s-a dublat în prezent, mai reiese din analiza INS.

Peste 70% dintre românii din mediul urban au în plan să facă achiziții de Black Friday, iar aproape jumătate dintre ei intentionează să plătească online, relevă datele unui studiu citat de AGERPRES. Același studiu mai relevă faptul că românii au din ce în ce mai mare încredere în plată online: circa 60% dintre cei care au răspuns la studiu au afirmat că față de 2016 au mai multe încredere să plătească online cu cardul. În plus, nouă români din zece spun că au fost mulțumiți de produsele cumpărate de Black Friday, nu le-au returnat. În acest an Black Friday va fi pe 17 noiembrie.

Salariile angajaților Societății Electrocentrale București (ELCEN) nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal, a anunțat compania, într-un comunicat publicat ieri. ELCEN a precizat că în urma analizei situației interne s-a ajuns la concluzia că trecerea contribuțiilor fiscale de la angajator la angajat va fi posibilă fără scăderea salariilor nete.

Moneda unică europeană a scăzut ușor ieri față de leu, dar a rămas în intervalul de 4 lei și 64 de bani față de euro, a anunțat Banca Națională. Cursul de schimb este valabil pentru astăzi, 15 noiembrie. Dolarul american a fost cotat la 3 lei și 96 de bani, iar francul elvețian la 3 lei și 98 de bani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.