Epidemia de rujeolă continuă să se extindă în România!

Epidemia de rujeolă continuă să se extindă în România. Numai săptămâna trecuta alte 100 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta boală.

Vestea bună este că nu s-au mai înregistrat decese. Continuă însă lupta între autorități și părinții care nu vor să-și vaccineze copiii.

Cele mai multe dintre cazurile noi sunt în Mureș: 20. Îngrijorător este că totalul îmbolnăvirilor depășește 9.800, de la debutul epidemiei, iar 35 de oameni au murit.

Autoritățile încearcă să stopeze boala iar cel mai la îndemână mijloc este vaccinul. De la campanii de informare și prevenție până la măsuri drastice, prin lege. Se pare, însă, că aceste metode nu funcționează. Există, în continuare părinți care nu vor să-ți vaccineze copiii.

”Ar trebui să știm că România nu este singura țară care ia măsuri. Suspendată în 1999, legea care îi obligă pe părinți să-i vaccineze pe școlari a fost reintrodusă din această vară în Italia. Părinții au timp până la 10 martie 2018 să efectueze aceste vaccinări, altfel riscă amenzi de 500 de euro, în vreme ce copilul nu va putea să meargă la școală sau la grădiniță. Ar mai trebui să știm că din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1000 de bolnavii de rujeolă aceasta este mortală”, a declarat directorul spitalului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel la Radio România Actualități, în cadrul emisiunii Serviciul de Noapte realizata de Maria Toghina.

Radio România Actualități, Antena Satelor, Radio România Cultural si toate posturile regionale Radio România au facut front comun, in luna iulie, pentru a informa populatia cu privire la importanta vaccinarii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.