Relaxarea fiscală nu va afecta bugetul Primăriei Capitalei!

Măsurile de relaxare fiscală adoptate de către Guvernul României nu vor avea efecte negative asupra bugetului Municipiului București, susține primarul general Gabriela Firea.

Scăderea impozitului pe venit, de la 16% la 10% va fi contrabalansată prin creșterea cotelor defalcate din impozitul pe venit repartizate de la bugetul statului și prin echilibrări bugetare, așa cum au convenit, deja primarul general, primul ministru și ministrul de finanțe, se arată într-un comunicat de presă al Municipalității.

Lucrările de investiții deja începute, penetraţia Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, străpungerea Splaiului Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești, reabilitarea sistemului rutier și a caii de rulare a tramvaielor pe Șoseaua Pantelimon și pe Bulevardul Liviu Rebreanu, vor continuă, ne asigură primarul general, prin comunicatul de presă. În plus, vor demara investiții noi.

„Măsurile fiscale adoptate de Guvernul României nu vor aduce niciun prejudiciu Primăriei Capitalei și nici bucureștenilor. Toate proiectele de infrastructură începute vor fi finalizate la termen și, totodată, vor demara altele noi: parcări, poduri, pasaje, supralărgiri, sală polivalentă, sală de concerte, locuințe pentru tineri și cazuri sociale, piste de biciclete, săli de sport și bazine.
Suma care nu se va mai încasa din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal va fi recuperată integral prin creșterea procentului din cotele defalcate și echilibrări bugetare, așa cum am stabilit împreună cu premierul și ministrul de finanțe, fapt anunțat public”, precizează primarul Capitalei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.