Există un deficit mare de ingineri în industria auto!

Salariul unui inginer din industria de auto şi componente auto, variază între 2.600 şi 4.400 de lei net pe lună, potrivit datelor centralizate de site-ul Undelucrăm.ro şi citate de Mediafax. Totuşi, există un deficit mare de ingineri în acest domeniu, situaţie care a fost confirmată de Pascal Candau, directorul general al Renault Technologie Roumanie.

Sursa foto: www.gruprenault.ro

„Este mult mai greu să recrutezi acum decât era în trecut” a declarat Pascal Candau, citat de ProMotor.

„Un salariu minim net de 300 euro pe lună este, probabil, sustenabil pentru economia României și contribuie la diminuarea decalajului dintre cei mai bogați și cei mai săraci, dar creșterea acestuia ar trebui să ia, deocamdată, o pauză”, a declarat Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale citat de Agerpres. La cursul actual de schimb 300 de euro ar însemna 1.390 de lei. Salariul minim net în România este în prezent de 1.065 de lei, adică echivalentul a 230 de euro.

Impozitarea progresivă va forța economia României să devină competitivă prin calitate și personalizare a produselor și serviciilor, este de părere Valentin Lazea economistul șef al Băncii Naționale.

El afirmă că adoptarea cotei unice de impozitare a fost necesară pentru că România să-şi păstreze competitivitate fiscală în comparaţie cu alte ţări, dar rezultatul a fost creșterea masivă a inegalității. Valentin Lazea, propune cote de impozitare de 16% pentru veniturile mai mici de 7.000 lei, de 20% pentru veniturile între 7.000 și 15.000 lei și de 25% pentru veniturile de peste 15.000 lei.

Sursa foto: www.trendshrb.ro

„Mediul de afaceri se va alinia noului Cod Fiscal, dar cu costuri foarte mari” a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane citat de ziarul Bursa.

În ce priveşte pericolul ca salariul net să scadă ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, Dragoş Anastasiu a afirmat că angajatorii sunt în general de bună credinţă, dar în condiţiile în care vor fi rediscutate 5 milioane de contracte de muncă se poate întâmpla orice.

Moneda unică europeană a atins, ieri, nivelul maxim istoric şi s-a situat foarte putin sub limita de 4 lei şi 65 de bani pentru un euro, a anunţat Banca Naţionala. Dolarul american a fost cotat la 3 lei şi 99 de bani, iar francul elveţian valorează 4 lei, a mai anunţat BNR.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.