Antiqva, „Festivalul de Muzică Veche Bucureşti”!

Sursa foto: www.facebook.com

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România și este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală). De asemenea, Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Printre artiștii invitați în ediția 2016 se află nume importante ale muzicii vechi europene: Orchestra barocă a Uniunii Europene (EUBO), Orchestra barocă „Il Gardellino” (Belgia), Marcel Ponseele (oboi baroc), Jan de Winne (flaut traversier), Xavier Diaz Latorre (lăută), Andrew Lawrence-King (harpe istorice), ansamblul de dansuri istorice Passeggio din Cluj, ansamblul Codex din Sfântu Gheorghe, formația de muzică veche românească Trei Parale din București.

Sursa foto: www.earlymusic.ro

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.
Concertele Festivalului de Muzică Veche București propun o muzică este interpretată autentic, exclusiv pe instrumente istorice sau pe replici moderne ale acestora. Artiştii invitaţi sunt specializați în interpretarea documentată din punct de vedere istoric a muzicii vechi.

Din 2006, festivalul a reunite peste 150 de artiști din 14 țări care au concertat în aproximativ 50 de spectacole, au susținut masterclass-uri, conferințe și prezentări de instrumente istorice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.