Proteste faţă de modificările Codului Fiscal

Noi proteste au fost anunțate pentru diseară în București, față de modificările Codului Fiscal și ale legilor justiției.
Manifestații sunt organizate, în București, în mari orașe din țară, dar și în orașe din afara granițelor precum: Berlin, Bruxelles, Londra, Roma și Copenhaga.
În Capitală, oamenii se vor aduna în fața Guvernului, urmând să plece în marș spre sediul PSD de pe Kiseleff.

Ordonanța de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.
Organizatorii protestului spun că modificarea Codului Fiscal, a avut efecte imediate, precum creșterea euro și creșterea prețului combustibilului.

Prin aceasta autoritățile au decis trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
Actul normativ a majorat de la 500 de mii la un milion de euro pragul veniturilor necesare pentru ca o companie să fie considerată microîntreprindere, astfel încât toate aceste firme vor plăti un impozit de 1% pe venituri, în loc de 16% pe profit.

Premierul Mihai Tudose a susținut că măsurile fiscale adoptate de Guvern sunt sustenabile și vor produce efecte pozitive pentru România, inclusiv pensii mai mari.

Noile modificări fiscale sunt criticate însă de sindicate și patronate, deopotrivă, precum și de președintele Klaus Iohannis, care a spus că „revoluție fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală”.
PNL a anunțat, în urmă cu câteva zile, că inițiază o moțiune de cenzură şi organizează proteste în stradă, ca urmare a măsurilor fiscale adoptate de Guvern.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.