Festival de Muzică Veche Bucureşti

Capitala va găzdui, între 13 şi 28 noiembrie, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti.
Anul acesta, festivalul este dedicat instrumentului favorit al Barocului muzical european, clavecinul.

Vor veni, la Bucureşti, muzicieni de top din Spania, Germania şi Italia.
Toţi vor readuce în atenţie sunete şi sonorităţi din alte vremuri.
Ediţia debutează, luni 13 noiembrie, cu recitalul cameral „Inspired by Corelli”, la Teatrul Evreiesc de Stat, urmat, pe 16 noiembrie, de ”Toccami l’anima” – un recital de clavecin cu Marco Mencoboni (Italia), găzduit de Biserica Anglicană.

Pe 20 noiembrie, va avea loc recitalul solo de clavecin susţinut de Ketil Hausgand (Germania), „Bach and the French”, la Biserica Anglicană.
Pe 21 noiembrie, la MNAR (aripa Ştirbei), Ketil Haugsand va fi gazda „proiectului Taskin” – eveniment dedicat prezentării proiectului de restaurare a clavecinului istoric Taskin de la Muzeul Naţional Peleş.

Pe 23 noiembrie, festivalul programează „Clavecinissimo by French”, un spectacol de muzică barocă franceză, în sala de festivităţi a Institutului Cultural Român (Aleea. Alexandru 38).

Xavier Diaz-Latorre şi Pedro Estevan din Spania vor susţine, pe 25 noiembrie, un concert în Sufrageria Regală a Muzeului Naţional de Artă al României.

Programul de concerte se încheie pe 28 noiembrie cu „Bach 2.1” un concert ce propune ca repertoriu Integrala concertelor pentru două clavecine de Johann Sebastian Bach, la Sala Auditorium a MNAR.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă si bizantină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.