UPDATE: Un alt miner rănit în explozia de la mina Uricani a murit

Sursa foto: www.zf.ro

Update 11:40 Ministrul Sănătății a cerut Inspecției Sanitare de stat să facă verificări la Spitalul de Arsuri.

Echipa de control va prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport.

Update 11:10– Conform președintelui Asociației Pacienților, Vasile Barbu, bărbatul a murit din cauza infecțiilor luate din spital.

Conform fișei medicale a minerului, acesta avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale.

Vasile Barbu susţine că pioceanicul a ajuns în corpul minerului din cada în care a fost spălat.

—–

Un alt miner rănit în explozia de la mina Uricani a murit în această dimineață la Spitalul de Arși din București.

Acesta avea arsuri pe 50% din suprafața corpului și arsuri de căi aeriene. Deși a suferit mai multe intervenții chirurgicale,  starea lui s-a agravat în ultimele zile.

Al doilea miner internat la spitalul de Arși din București urmează să fie externat mâine. Acesta a suferit arsuri pe o suprafață de 25% din suprafața corpului.

Pe 30 octombrie, în mina Uricani s-a produs o explozie, în timp ce minerii lucrau în subteran, undeva la 50 de metri adâncime la construirea unui pod. O acumulare de metan s-a aprins într-o galerie unde patru mineri făceau lucrări specifice pentru închiderea exploatării miniere.

La scurt timp după producerea exploziei, trei mineri au fost găsiți și scoși din mină. Ei au fost transportați cu elicopterul în București, unde au fost internați la Spitalul de Arși și la Spitalul Bagdasar Arseni. Un al patrulea miner, dat inițial dispărut, a fost găsit decedat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.