Cele mai bune filme pentru copii și familie la KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr debutează astăzi la București.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje — KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul țăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro și în cortul KINOdiseea din Piața Universității, 11 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor.

Sursa foto: www.nziff.co.nz

Printre cele 11 filme selectate în competiția KINOdiseea Junior se numără ”Vara lui 1993 / Summer 1993”, în regia Carlei Simon, câștigător al Marelui Premiu al Juriului Internațional la categoria Generation Kplus — Berlinale 2017, marea descoperire din Berlinala anului 2017.

”Îmblânzitorul de reni / Cloudboy”, în regia lui Meikeminne Clinckspoor, a avut premiera la Toronto IFF și este unul dintre filmele care îi fac pe cei mici să descopere pe marele ecran incredibila natură a Laponiei.

Sursa foto: www.btchflcks.com

”Fata din Loch Anzi / The girl down Loch Anzi” este un documentar regizat de Alice Schmid, care a avut premiera mondială în competiția Best International Documentary — Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Un tablou despre maturizare pe de altă parte, ”The Girl Down Loch Anzi” este o imagine frumoasă despre poveștile pe care ni le spunem singuri ca să ne găsim locul în lume și conexiunile pe care le căutăm cu oamenii și misterele din jurul nostru.

Filmul mexican ”Cuernavaca”, în regia lui Alejandro Andrade Pease, va fi proiectat la KINOdiseea imediat după premiera mondială de la Festivalul de film de la Roma, care are loc săptămâna aceasta.

În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse șase titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 și 12 noiembrie.

Sursa foto: www.indiewire.com

Printre acestea se numără filmul ”Când ai 17 ani / Being 17”, regia Andre Techine, cu premiera în competiția de la Berlinale 2016, nominalizat la categoria Cel mai promițător actor la César Awards și Lumieres Awards. ‘Din punct de vedere artistic, este cel mai puternic film a lui Techine din ultimii ani.’ (Variety)

Cel mai nou film al lui Fatih Akin, ”Rămas bun, Berlin/ Goodbye Berlin”, câștigător al Premiului pentru Publicul Tânăr la European Film Awards, poate fi și el urmărit în competiția KINOdiseea Youth.

Filmul ”Sânge de lapon / Sami Blood” continuă seria filmelor scandinave de la cea de-a IX-a ediție KINOdiseea. În regia Amandei Kernell, acest film puternic și sensibil a avut premiera la Veneția și a fost laureat al premiilor Label Europa Cinemas și Cel mai bun regizor debutant (Veneția), Cel mai bun Film Nordic și Cea mai bună imagine la Göteborg Film Festival.

Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 și 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa — Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul țăranului la ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr — ”Inima în Braille/ Heartstrings”, în regia lui Michel Boujenah.

Intrarea este liberă la proiecţiile de la orele 10.00 şi 12.00, de luni până vineri, de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Pro. La fel şi la cele programate în cortul KINOdiseea şi Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecţii de seară şi din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe ww.eventbook.ro/program/kinodiseea la preţul de 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. Toate grupurile şcolare (mai mult de 5 persoane) beneficiază de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.