Atenţionare de călătorie în Grecia

Foto: Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care doresc să traverseze frontierele Republicii Elene că Federaţia Funcţionarilor Publici din Direcţiile Vamale organizează astăzi, 9 noiembrie 2017, o grevă de 24 ore, iar activitatea vamală este asigurată de personal de urgenţă.

Se recomandă informarea privind condiţiile specifice punctului de frontieră de pe traseu şi luarea în calcul a rezervei de timp suplimentar de aşteptare.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.