Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 noiembrie

CINEMA

* Zilele Filmului German continuă la Cinemateca Eforie, unde astăzi sunt proiectate dramele:

– de la ora 18:00, „Der traumhafte Weg / Drum prin vis”, de Angela Schanelec, despre două cupluri a căror dragoste este pusă la încercare şi ale căror drumuri se intersectează într-un mod neobişnuit;

– de la ora 20:00, „Gleissendes Glück / Extaz primordial”, de R: Sven Taddicken, o poveste de dragoste mai specială cu Martina Gedeck şi Ulrich Tukur în rolurile principale.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, în cadrul Festivalului Filmului Japonez rulează două poveşti de dragoste:

– de la ora 18:00, „Ore monogatari / Povestea mea”, comedie în regia lui Yuto Kawai, despre Gouda Takeo, un tip mare cu o inimă pe măsură dar neinteresant pentru fete, care se împacă cu viaţa sa singuratică… până în ziua în care salvează pe o fată, numită Yamato de un agresor;

– de la ora 20:00, „Romansu / Poveste de dragoste” de Yuki Tanada, ce are ca personaj principal pe tânăra de 26 de ani Hachiko Hojo care lucrează ca însoţitor de tren la un vagon Romance, dar nu are suficientă încredere în sine ca să aibă propria poveste de dragoste.

* În cadrul Săptămânii documentarelor Sahia în Bucureşti cu tema „Oraş şi propagandă”, organizată de Asociaţia One World Romania, astăzi în Hidden Café, din strada Cornescu nr. 4 – Cartier Floreasca, de la ora 19:00 are loc proiecţia „Sahia Vintage”.

* De astăzi până pe 10 noiembrie la Institutul Cervantes se desfăşoară Zilele Filmului Peruan, organizate în colaborare cu Ambasada Republicii Peru în România. Deseară, de la ora 19:00, rulează drama gay „Contracorriente”, realizată de Javier Fuentes-León.

MUZICĂ

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul susţinut de violoncelista Karasszon Eszter, pianista Hotzi Panni şi mezzosoprana Kiss Judit Anna, studente la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. În program: Trei burleşci de Bartók Béla, „Just for you” de Vajda János şi mai multe lucrări de Kodály Zoltán.

* De la ora 20:00, violonistul spaniol de origine libanezo-armeană Ara Malikian susţine un concert la Sala Palatului, în cadrul turneului „The Incredible Tour of Violin”. Muzicianul este acompaniat şi de alţi instrumentişti: Humberto Armas (violă), Hector El Turco (percuţie), Cristina Lopez (violoncel), Jorge Guillen Del Castillo (vioară), Tania Bernaez Abad (contrabas), Nantha Kumar (table indiană) şi Tony Carmona (chitară).

* Roots Revival îşi lansează oficial albumul „Quieter than Silence / Mai tăcut decât liniştea” într-un concert ce începe de la ora 20:00 în Hermitage Urban Spiritual Hub, din strada Mihai Eminescu nr. 127.

* Poesis (Eugen Baboi şi Marius Baţu) susţine, de la ora 21:00, în Hard Rock Cafe, un concert aniversar ce marchează 40 de ani de activitate.

* Tot de la ora 21:00, în Control Club începe concertul de debut al trupei The Details, însoţit şi de o lansare de video. Special guests: Dj Hefe / Radu Almăşan.

* În Berăria H, de la ora 21:45 cântă Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, acompaniat de binecunoscuta trupă Pacifica (Teo Boar şi Vlady Cnejevici). Invitatul serii este Toni Şeicărescu, fost solist al unor trupe legendare precum Roşu şi Negru, Krypton, Iris sau Direcţia 5.

* Black Rhino Music and Communities organizează cea de-a treia conferinţă, de la ora 19:00, în Expirat Club – Halele Carol, invitat fiind Xanthe Fuller, Mixcloud Head of Community. Temele de discuţie vor urma filozofia platformei privind muzica şi artiştii, atingând subiecte precum radio shows, streaming, podcasts şi relaţiile cu brandurile comerciale. Vor fi arătate şi noile tehnologii folosite de Mixcloud pentru a ajunge la mai multe categorii de ascultători şi a atrage public nou.

EXPOZIŢIE

Expoziţia componentă a proiectului cultural „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului şi Regalitatea”, realizată de dr. arh. Luca Matei Stoian şi găzduită de Muzeul Municipiului Bucureşti, în holul central al Palatului Suţu, în perioada 1-15 noiembrie are vernisajul oficial astăzi, de la ora 18:00, o dată cu lansarea catalogului omonim.

CARTE

* La Casa Fundaţiei Europene Titulescu, de la ora 16:00 este lansat volumul „Ambasadorii Maiestăţii Sale în România” de Mihai Retegan, care-şi prezintă cartea alături de Adam Sambrook – Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a Regatului Unit al Marii Britanii în România, prof. univ. Ioan Scurtu şi prof. univ. Constantin Hlihor, Moderator: prof. univ. Adrian Năstase – preşedintele Fundaţiei.

* La Librăria Sophia, de la ora 17:00 are loc o triplă lansare de carte: „Drumul inimii către lumină”, „Jurnal 1 Vindecare prin scris” şi „Jurnal 2 Dublu jurnal creştin european”, toate trei volumele fiind scrise de Mircea Florin Caracaş. Invitaţi: pr. Octavian Gordon, pr. Narcis Stupcanu, pr. Petre Comşa, poeta Ada Nemescu şi acad. Constantin Bogdan.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 este lansată cartea „Rusia, 1917 Soarele însângerat. Autocraţie, revoluţie şi totalitarism”, prezentată de autorul ei, politologul Ioan Stanomir, şi de: Cătălin Avramescu – eseist specializat în istoria ideilor politice, Angelo Mitchievici – critic şi scriitor, şi istoricul Cristian Vasile.

CONFERINŢE

* Giuseppina Cersosimo, prof. asociat la Departamentul de Medicină, Chirurgie şi Stomatologie, din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii din Salerno, susţine conferinţa „Familia în Italia: reprezentări şi transformări culturale în societatea modernă”, de la ora 16:00, la sediul Institutului Italian de Cultură din Aleea Alexandru nr. 41.

* De la ora 18.30, o nouă conferinţă de istoria artei, are loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Se intitulează „Sfârşit şi început în escatologiile extrem-orientale” şi este susţinută de lect. univ. dr. Daniela Zaharia, directorul Departamentul de istorie antică, arheologie şi istoria artei din cadrul Universităţii din Bucureşti, cu numeroase studii şi cercetări în domeniul culturii orientale şi extrem-orientale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.